Кабел за зареждане DUOSIDA ТИП 2 КЪМ ТИП 1 | 7,4 KW 32 А | 5 МЕТРА

Код: Т1А32B

345,00 лв. (вкл. ДДС)

Описание

Монофазен кабел за зареждане на електромобили и Plug-in хибриди с контакт Тип 1 от зарядни станции с контакт Тип 2. Кабелът е предназначен основно за използване от собственици на превозни средства внос от САЩ и Канада в Европа.

От кои зарядни станции мога да зареждам с този кабел?

Кабелите на Duosida, обозначени с “Tип 2 към Тип 1” (IEC-62196 / SAE J1772), които се предлагат в EVPoint, са подходящи за зарядни станции с контакт Тип 2. Това означава, че с този кабел можете да заредите вашия електромобил или plug-in хибрид, който разполага с контакт Тип 1 (това основно са автомобили внос от САЩ и Канада), на почти всички публични зарядни станции в Европа с мощност до 7.4 kW!

Каква е оптималната дължина на кабела за зареждане?

Ако използвате кабела за зареждане на конкретно място, например в дома или на работното място, е важно внимателно да изберете дължината на кабела. Обикновено е между 4 и 6 метра. Ако кабелът се използва главно когато сте на път (публични зарядни станции) или на различни места (където други превозни средства могат да бъдат паркирани между станцията за зареждане и вашето превозно средство), препоръчваме да изберете по-голяма дължина.

Какво е теглото на зареждащите кабели?

Теглото на кабела за зареждане може да се изчисли, като се добавят половин килограм на метър и един килограм за двата конектора. 8-метров кабел за зареждане тежи около 5 килограма. Точното тегло все пак може да бъде открита в техническите параметри на продукта.

Колко бързо може да се зарежда с този кабел?

Електрическият автомобил може да измине средно около 5,5 км при 1 kWh акумулирана енергия в батерията.

Максималният ток за този зареждащ кабел е 32А с максимум 1 фаза (240 V). Ако този кабел е свързан към зарядна станция, която захранва монофазно с 32А, то този кабел може да достави приблизително 7.4 kW непрекъсната мощност.

Така че, ако колата се зарежда с максималните 7.4 kW, това означава, че може да зарежда 7.4 kWh (киловатчас) за един час, което приблизително съответства на пробег от 40 км (5,5 km x 7.4 kWh).

С това максималната скорост на зареждане на кабела е 40 км/час (при свързване към зарядно устройство, което може да осигури монофазно зареждане с 32А).

Моля, имайте предвид, че реалната скорост на зареждане също зависи от скоростта на зареждане на бордовото зарядно устройство на автомобила.

Техническа спецификация

Мощност:
7,4 kW
Напрежение:
Работно напрежение: 240 VAC
Ампераж:
Максимален ток: 32 А
IP Степен
IP44
Работна среда:
-30°C до 50°C
Размери:
5 м
Код на продукта:
Т1А32B
Тегло:
2.200 кг.
Сертификати:
CE, TÜV, IEC, RoHS
Марка:
DUOSIDA
Гаранция:
24 месеца

Файлове за изтегляне

Подобни продукти