Инвертори

Показване на 1–24 от 47 резултата

3kW Мрежов Инвертор LCD Дисплей Монофазен IP65

Original price was: 1232,17 лв..Current price is: 1047,35 лв.. (вкл. ДДС)

Функция:

Соларните инвертори са устройства, които преобразуват постоянния ток от слънчевите панели в променлив ток, който се използва от битови и промишлени електроуреди. Това е един от най-важните компоненти на слънчевата фотоволтаична система, тъй като преобразува енергията от слънцето в използваема енергия. Соларните инвертори са важна част от соларната система, тъй като енергията от слънцето не може да се използва директно за работа на електрически уреди.

Видове:

a. Хибридни инвертори – предлагат гъвкавост както при свързване към мрежата, така и при работа извън нея. Те могат интелигентно да управляват енергията от соларните панели, батериите и мрежата, което позволява енергийна независимост и възможност за съхраняване на излишната слънчева енергия за по-късна употреба.
b. Мрежови инвертори – проектирани са да работят съвместно с електрическата мрежа. Те преобразуват постоянния ток от слънчевите панели в променлив ток, който се синхронизира с напрежението и честотата на мрежата. Това дава възможност на системата да връща излишната електроенергия обратно в мрежата.

MPPT проследяване:

Повечето соларни инвертори включват технология за проследяване на максималната мощност (MPPT). MPPT гарантира, че системата работи с максимална мощност, като непрекъснато регулира работната точка на инвертора, за да съответства на оптималното напрежение и ток на соларния панел.

Как да изберете най-подходящите за вас инвертори?

Когато избирате соларен инвертор за вашата фотоволтаична система, вземете предвид специфичните изисквания на вашата инсталация. Преценете ефективността, издръжливостта, функциите за безопасност и възможностите за контрол на всеки инвертор, за да осигурите оптимална производителност и надеждност на вашата соларна система.
Solar On предлага разнообразни инвертори с различни максимални мощности, за да можете да изберете точно този, който отговаря на вашите нужди. Нашите продукти са от високо качество и са произведени от надеждни марки в индустрията.