Хибридни системи

Този вид соларна система съчетава всички възможности на мрежовата и автономната система. Тя може да бъде използвана като независима или да се свърже с мрежата, осигурявайки гъвкавост и възможност за избор според нуждите и предпочитанията на потребителя.

Характеристики

По структура хибридната система наподобява автономната, тъй като компонентите и са почти идентични. Състои се от следните елементи:

  • Фотоволтаични панели
  • Соларен контролер
  • Батериен блок
  • Хибриден инвертор
  • Разпределително табло
Хибридни соларни системи

Хибридната фотоволтаична система обикновено се използва за собствено потребление, като ви позволява да използвате генерираната енергия за покриване на собствените си нужди от електроенергия, като същевременно оставате свързани към мрежата за допълнителна надеждност.

Тя предлага гъвкавост по отношение на разпределението на енергията, като ви позволява да решите дали да подавате излишната енергия обратно към мрежата или не. Освен това, в случай на липса на достъп до мрежата, може безпроблемно да се интегрира дизелов генератор или вятърна турбина, които да допълнят енергийните изисквания на системата.

Автоматизацията на системата осигурява безпроблемна работа, тъй като тя може автоматично да активира резервния източник на енергия (батерията), когато нивото ѝ е ниско.

Системата намира многостранно приложение, включително за видеонаблюдение, парково и улично осветление, за жилищни, селскостопански и различни други цели. При определяне на размера на системата се вземат предвид фактори като целогодишна или сезонна употреба, изисквания за мощност на уредите, часове на работа, местоположение на системата и др.

За разлика от автономните системи, ако хибридната система не е в състояние да посрещне нуждите от електроенергия в даден момент, резервният източник на електроенергия - мрежа или агрегат, осигурява необходимата подкрепа.

Важно е да се има предвид, че макар концепцията за хибридна система да е примамлива, тъй като дава възможност за съхранение и разпределение на енергията в периоди на слабо слънчево производство, тази допълнителна функционалност е свързана с определени разходи.

Хибридните системи изискват специализирани инвертори, които са по-скъпи в сравнение с тези, използвани в мрежовите системи, поради разширените им функции. Освен това включването на батерии е от съществено значение в хибридната система и е важно да се отбележи, че те са консумативи.

Изборът на висококачествени батерии позволява да се удължи техният живот до над 10 години, но този избор ще е свързан с по-висока първоначална инвестиция.

Нашите препоръки са да използвате този тип система в следните случаи:

  • Места, където захранването е непостоянно и има чести прекъсвания
  • Места с нестабилни параметри на мрежата, като ниско или високо напрежение.
  • Места с режим на тока.
  • Места без налично електрозахранване, но с някакъв вид резервно захранване, например генератор.

Нашата политика е да градим трайни партньорски отношения с клиентите си, като залагаме на стабилност, конкурентни условия и качествено обслужване с широк диапазон от допълнителни услуги.

За Ваше удобство предлагаме и консултация за изкупуване на електрическата енергия произведена от вашата централа и най-добрите пазарни цени за доставка: Иванова тел.0899226032

Ние ви гарантираме

При нас ще получите изключително обслужване от началото до края. Нашият специализиран екип се ангажира да ви предостави първокласни продукти, надеждна поддръжка и иновативни решения, съобразени с вашите нужди.
icon-consulting-accent

Професионална консултация

Нашите експерти ще се ангажират да предоставят съвети от най-високо ниво. Без значение колко трудни са въпросите ви, ще намерим бързо отговори на всеки един от тях.

icon-certificate-accent

Продукти със сертификат

Нашите материали и компоненти съответстват на най-високите международни стандарти за качество и безопасност, за да гарантираме, че всеки продукт, който предлагаме, е годен за използване в рамките на Европейския съюз.

icon-documents-accent

Документи

Ние ще Ви осведомим за всичко относно необходимите документи, как да ги придобиете, къде и кога да ги представите. Също така, ще Ви бъдем от помощ при попълването на всяко едно изискване.

icon-on-time-accent

Винаги навреме

Изпълняваме задачите навреме, стриктно спазвайки поставените срокове. Тези срокове ще бъдат ясно посочени в нашия договор и за нас те имат висок приоритет.

icon-standart-accent

Стандарти

Ние гарантираме, че извършената от нас дейност отговаря на всички изисквания и стандарти.

icon-quality-accent

Качество

Нашата основна цел е да постигнем превъзходно качество. Винаги насочваме усилията си към него на всяка цена.