Зарядна станция EVPOINT EV7 – бял цвят

Код: EV8-C5-W

1049,00 лв. (вкл. ДДС)

Описание

Компактна зарядна станция за зареждане на електромобили с множество опции за свързване с интернет. Станцията поддържа OCPP 1.6 протокол, което дава възможност за интеграция към операторски платформи.

НАЙ-МАЛКАТА ЗАРЯДНА СТАНЦИЯ НА ПАЗАРА!

EVPoint EV7 e една наистина специална зарядна станция. Малките размери на зарядното устройство, го правят лесно и удобно решение за зареждане на електромобили и plug-in хибриди в домашни и публични условия.

Успешното използване на зарядната станция именно в публични условия, правят станцията произведена в България сред най-търсените зареждачки за хотели, офис сгради, търговски центрове и автомобилни шоу румове.

Това не е типичната зарядна станция

Добавянето на електрическа енергия към заряда на батерията на превозното средство е основната задача на всяка станция. С развитието на софтуера обаче, все повече удобни екстри се добавят към зареждачките, което улеснява ежедневните зареждания и правилното следене на всички процеси.

EV7 е точно такова устройство – модерно. Благодарение на вградените възможности за интернет връзка (3G, 4G, Wi-Fi и Ethernet), станцията позволява дистанционен контрол и мониторинг в реално време от уюта на мобилното приложение на EVPoint. Връзката с интернет позволява и за дистанционното получаване на ъпдейти, които подобряват работата на устройството, както и на онлайн диагностика в случай на проблем или повреда. Самата станция има свой собствен уеб интерфейс за настройка, мониторинг и диагностика.

Посредством поддържания OCPP 1.6 протокол, станцията може да бъде свързана към всяка една платформа, която работи със същия протокол. Това е особено важно при използване на станцията за публично ползване. Операторски платформи, като тази на evpoint.bg, осигуряват възможност за достъп и управляване на вашите станции, както и да начислявате такси за зареждания от клиенти.

Интелигентно настройване на зарежданията

Възможностите за интернет връзка на стационарната станция позволяват интелигентно настройване на вашите зареждания, като процесите могат да бъдат със зададен работен режим през часовете в които електроенергията е на по-ниска цена/тарифа.

От комфорта на вашия смартфон и благодарение на мобилната апликация EVPoint, можете да зададете минимална и максимална електроенергия която желаете да заредите, часовият диапазон в който процесът да се изпълнява и да запишете ежедневен график, за да не се налага постоянно въвеждане на желаните параметри.

Посредством мобилното приложение, станцията ще изпълнява вашите заложени изисквания, което гарантира за максималната ефективност на всяко едно зареждане със станцията EV7.

Избор на скорост на зареждане

Степента на зареждане също може да бъде контролирана. Монофазната зарядна станция може да зарежда на посочен от вас ампераж до 32 А – 7.4 kW. Предвид масово използваните монофазни бордови зарядни в електромобилите на пазара в момента, EV7 се явява като една от най-добре оптимизираните зареждачки от гледна точка на функционалност и възможности за зареждане.

Благодарение на компактните си размери станцията може да се използва и като мобилна зареждачка, а опцията за избор на зарядна мощност позволява настройка спрямо оптималните характеристики на източника на електрическа енергия.

При монтаж на публична локация, където има инсталирани и други интелигентни станции, EVPoint EV7 може да следи за моментната консумация и да регулира зарядните мощности на всички устройства за да не се стигне до претоварване на мрежата, а в същото време процесът да не бъде прекъснат. Тази функция е позната под името Dynamic Load Management.

Следене на зарежданията в реално време

Удобна функция на мобилното приложение EVPoint в комбинация със зарядната станция е възможността за дистанционно следене на зарежданията в реално време. По този начин можете да видите моментната мощност, да промените предварително зададените параметри или при необходимост да спрете зареждането.

История на зарежданията

Всяко зареждане стартирано през апликацията се записва и съхранява във вашата исотрия със зареждания. От тази секция можете да извеждате статистики за определен период и да анализирате консумацията на електроенергия използвана за превозното средство от вашия дом.

LED индикатор

Кръглият цветен LED индикатор дава информация за статуса на зареждането. Чрез него можете да добиете представа дали станцията е готова за използване, извършва успешно зареждане или има някакъв проблем и не трябва да се използва.

Защити и безопасност

Някои стационарни зарядни станции изискват инсталацията на допълнителни устройства за да се осигури безопасно протичане на зарежданията, което от своя страна може да оскъпи стойността на проекта.

С EVPoint EV7 монтажът на подобни защити не е необходим. Станцията разполага с вградена дефектнотокова защита, която се грижи при възникването на проблем.

Гаранция и техническа поддръжка

За ваше спокойствие, предоставяме 24 + 36 месеца гаранция за този модел както и по-добри гаранционни условия в случай на проблем. Посредством някои от възможните начини за свързване на станцията към интернет, при възникване на неизправност, нашия екип ще може да извърши диагностика на проблема от разстояние  и да намери бързо решение за него. При всеки един нов софтуерен ъпдейт с нови функционалности или поправки, версията ще бъде актуализирана дистанционно (OTA Over the Air).

Ако в случай на технически проблем или дефект в станцията, се наложи тя да бъде ремонтирана в наш сервиз, клиентът ще получи оборотна станция за периода на ремонта.

Благодарение на дългогодишния ни опит в инсталирането на зарядни станции, дизайнът на кутията улеснява максимално нейния монтаж. Цялата електроника се намира в предната част на станцията, като механичния монтаж (закрепването към стена или стойка) се извършва върху задния капак, който е празен и позволява свободно да се завиват и прокарват кабели. След като сте приключили с окабеляването и фиксирането към стената, най-накрая се монтира и предния капак с електрониката. По този начин монтирането на станцията може да бъде извършено за много кратко време и сме елиминирали повечето възможности за повреда на станцията по време на нейния монтаж.

Произведена в България

Разработката и производството на EV7 се извършват изцяло в България. EVPoint е част от групата на “Дейзи Технолоджи”, фирма с над 30 годишен опит в производството и дистрибуцията на електронни изделия – електромери, касови апарати, дигитални фото апарати, както и на множество от софтуерни продукти. Още от 2016 година екипът на фирмата разработва контролери за зарядни станции, които се използват в зарядните станции на други производители, а през последните години фокусът е изцяло върху цялостните изделия за зареждане на електрически автомобили.

*Дължина на кабела: 5 метра (възможност за поръчка и на други дължини – 3, 8 и 10 метра)

Техническа спецификация

Мощност:
7,4 kW (монофазно)
Напрежение:
230 V AC (при монофазно свързване)
IP Степен
IP54
Работна среда:
–25°C ... +60°C
Размери:
187 x 122 x 90 mm
Код на продукта:
EV8-C5-W
Тегло:
3.500 кг. (с кабела)
Марка:
EVPoint
Гаранция:
60 месеца: 24 месеца (стандартна) + 36 месеца (* удължена гаранция)
Допълнителни данни:
Свързване към електромобила: Кабел с конектор Тип 2 IEC 62196-2

Файлове за изтегляне

Подобни продукти