Фотоволтаични панели

Изберете най-ефективните и надеждни фотоволтаични панели за производство на екологична енергия за вашия дом или бизнес от Solar On.

Показване на 1–24 от 31 резултата

Фотоволтаични панели за вашите специфични нужди

Solar On предлага голям избор от фотоволтаични панели, които могат да бъдат използвани за производство на електрическа енергия чрез слънчева светлина. Това е една от най-модерните технологии за генериране на електричество и все повече домакинства и предприятия се превръщат към нея като алтернатива на традиционните методи за производство на енергия.

Как работят фотоволтаичните панели?

Фотоволтаичните панели работят по принципа на фотоволтаичния ефект – когато слънчевата светлина пада върху специален материал, който се нарича фотоволтаична клетка, тя превръща енергията на светлината в електричество. Този процес е основата на работата на фотоволтаичните панели.

Как да изберете правилните фотоволтаични панели?

При избора на фотоволтаични панели е важно да се вземат предвид някои ключови фактори. Един от тези фактори е мощността на панела, която се измерва в ватове. Това определя колко енергия може да генерира панелът и е важно да се знае каква мощност ви е нужна, за да осигурите достатъчно енергия за вашите нужди.

Размер и тегло на фотоволтаичните панели

Размерите и теглото на фотоволтаичните панели също са важни фактори, когато избирате подходящия модел за вашето място. По-големите панели обикновено имат по-голям капацитет за производство на енергия, но също така са и по-тежки и заемат повече място. Най-често срещаните размери на фотоволтаични панели варират от 60 до 72 клетки, като големите модели са обикновено подходящи за инсталация на по-големи повърхности.

Видове фотоволтаични панели

Съществуват различни видове фотоволтаични панели, като най-често срещани са монокристални, поликристални и тънкоплоски панели. Монокристалните панели са произведени от един кристален блок, като имат по-висок коефициент на ефективност, но и по-висока цена. Поликристалните панели се изработват от по-малки кристали, което ги прави по-евтини, но с по-нисък коефициент на ефективност. Тънкоплоските панели са изключително тънки и гъвкави, което им дава уникални предимства за инсталация на неравни повърхности, но имат по-нисък коефициент на ефективност.

Как да изберете най-подходящите за вас фотоволтаични панели

При избора на фотоволтаична панела за вашия дом или бизнес е важно да вземете предвид и максималната мощност, която може да произведе панелът. Това е изразено във ватове-пик (Wp) и показва колко енергия може да генерира панелът при оптимални условия.

Важно е да отбележим, че за да извличате максималната енергия от фотоволтаичните панели, трябва да ги поставите на правилното място и да ги инсталирате коректно. Оптималното местоположение на фотоволтаични панели е на южна страна, без сянка през деня. Наклонът на панелите също е важен и зависи от географската ширина на мястото, където се инсталират. Затова е препоръчително да се консултирате със специалисти, които да ви помогнат да изберете най-добрия вариант за вашите нужди.

Solar On предлага разнообразни фотоволтаични панели с различни коефициенти на ефективност и максимални мощности, за да можете да изберете точно този, който отговаря на вашите нужди. Нашите продукти са от високо качество и са произведени от надеждни марки в индустрията.