Фотоволтаични панели

Изберете най-ефективните и надеждни фотоволтаични панели за производство на екологична енергия за вашия дом или бизнес от Solar On.

Показване на 20 резултата

120W Портативен Сгъваем Соларен Панел GSSP120-SP

Original price was: 469,40 лв..Current price is: 398,99 лв.. (вкл. ДДС)

Фотоволтаични панели за вашите специфични нужди

Solar On предлага голям избор от фотоволтаични панели, които могат да бъдат използвани за производство на електрическа енергия чрез слънчева светлина. Това е една от най-модерните технологии за генериране на електричество и все повече домакинства и предприятия се превръщат към нея като алтернатива на традиционните методи за производство на енергия.

Как работят фотоволтаичните панели?

Фотоволтаичните панели работят по принципа на фотоволтаичния ефект – когато слънчевата светлина пада върху специален материал, който се нарича фотоволтаична клетка, тя превръща енергията на светлината в електричество. Този процес е основата на работата на фотоволтаичните панели.

Как да изберете правилните фотоволтаични панели?

При избора на фотоволтаични панели е важно да се вземат предвид някои ключови фактори. Един от тези фактори е мощността на панела, която се измерва в ватове. Това определя колко енергия може да генерира панелът и е важно да се знае каква мощност ви е нужна, за да осигурите достатъчно енергия за вашите нужди.

Размер и тегло на фотоволтаичните панели

Размерите и теглото на фотоволтаичните панели също са важни фактори, когато избирате подходящия модел за вашето място. По-големите панели обикновено имат по-голям капацитет за производство на енергия, но също така са и по-тежки и заемат повече място. Най-често срещаните размери на фотоволтаични панели варират от 60 до 72 клетки, като големите модели са обикновено подходящи за инсталация на по-големи повърхности.

Видове фотоволтаични панели

Съществуват различни видове фотоволтаични панели, като най-често срещани са монокристални, поликристални и тънкоплоски панели. Монокристалните панели са произведени от един кристален блок, като имат по-висок коефициент на ефективност, но и по-висока цена. Поликристалните панели се изработват от по-малки кристали, което ги прави по-евтини, но с по-нисък коефициент на ефективност. Тънкоплоските панели са изключително тънки и гъвкави, което им дава уникални предимства за инсталация на неравни повърхности, но имат по-нисък коефициент на ефективност.

Как да изберете най-подходящите за вас фотоволтаични панели

При избора на фотоволтаична панела за вашия дом или бизнес е важно да вземете предвид и максималната мощност, която може да произведе панелът. Това е изразено във ватове-пик (Wp) и показва колко енергия може да генерира панелът при оптимални условия.

Важно е да отбележим, че за да извличате максималната енергия от фотоволтаичните панели, трябва да ги поставите на правилното място и да ги инсталирате коректно. Оптималното местоположение на фотоволтаични панели е на южна страна, без сянка през деня. Наклонът на панелите също е важен и зависи от географската ширина на мястото, където се инсталират. Затова е препоръчително да се консултирате със специалисти, които да ви помогнат да изберете най-добрия вариант за вашите нужди.

Solar On предлага разнообразни фотоволтаични панели с различни коефициенти на ефективност и максимални мощности, за да можете да изберете точно този, който отговаря на вашите нужди. Нашите продукти са от високо качество и са произведени от надеждни марки в индустрията.